Kategoriat
Lumityöt

Lumityöt talvella 2020-2021

Lumityöt pienkuormaajalla tai lumilingolla ja käsityövälineillä.


Lumityöt pienkuormaajalla

Säännölliset tai kertaluonteiset lumityöt pihallesi pienkuormaajalla tarjolla Kantvikin alueelle. Minimiveloitus työajasta/ kerta on 20 min. pienkuormaajatyön hinta.

*Työvälineinä pienkuormaaja ja keräävä puskulevy (ei sivulle heittävä), leveys 120cm tai lumikauha, leveys 130cm. Koneella voi toimia varsin pienissäkin pihoissa.

*Välineillä voi aurata, poistaa aurausvalleja, kasata ja kuormata lunta.

*Mikäli pihassa on kohtuullisesti aluetta, jota ei voi koneella aurata, mutta haluaisit ne samalla aurattavan puhtaaksi, Hoitaa talkkari sovittaessa nuo käsityövälinein. Tässä auttaa, kun pihalla on lumikola ja/tai lumilapio käytettävissä. Pienkuormaajan kyydissä on noiden välineiden kuljettaminen vaikeaa.

*Lumen kasaus: pihalla tai lähellä täytyy olla paikka johon lumen voi haittaa aiheuttamatta kasata.

*Jos haluat poissa ollessasi vaikka lomasi aikana talkkarin tuolloin pitävän pihasi puhtaana lumesta, ota yhteyttä. Lumesta siivottuun pihaan on mukava palata.

* Jos lunta talvella tulee paljon ja lunta joudutaan vaikkapa pudottamaan katolta, on pienkuormaajalla hyvä avata lumesta tukkeutuneet kulkureitit ja kasata lumi paikkaan, jossa se ei ole haitaksi.

* Lumen kuormaus: jos ajatat lunta pois, voi Porkkalan talkkari tulla paikalle kuormaamaan siirtolavan.

*Huom! Lumenauraus koneellisesti voi aiheuttaa naarmuja pihan pinnoitteeseen, esim. betonikivetykseen tai vastaavaan. Yleensä betonipinnalta naarmut kuluvat muutamassa kuukaudessa näkymättömiin. Sora- ym. maa-ainespintoja auratessa voi aura haukata hieman ainesta mukaansa. Jos palvelua haluaa käyttää on nämä pienet varjopuolet hyväksyttävä asiaan kuuluvina.

Lumityöt lumilingolla ja käsityövälineillä

*Joihinkin kohteisiin lumilinko ja käsikäyttöiset lumityökalut ovat sopiva yhdistelmä. Niiden kanssa pystyn tulemaan kauemmaksikin töihin, välineet auton peräkärryssä. Esim. auraamattoman mökkipihan avaaminen talvella onnistuu yleensä kätevästi noilla välineillä. Ks hinnat.