Kategoriat
Lumityöt

Lumityöt talvella 2020-2021

Lumityöt pienkuormaajalla tai lumilingolla ja käsityövälineillä.


Lumityöt pienkuormaajalla

Säännölliset tai kertaluonteiset lumityöt pihallesi pienkuormaajalla tarjolla Kantvikin alueelle. Minimiveloitus työajasta/ kerta on 20 min. pienkuormaajatyön hinta.

*Työvälineinä pienkuormaaja ja keräävä puskulevy (ei sivulle heittävä), leveys 120cm tai lumikauha, leveys 130cm. Koneella voi toimia varsin pienissäkin pihoissa.

*Välineillä voi aurata, poistaa aurausvalleja, kasata ja kuormata lunta.

*Mikäli pihassa on kohtuullisesti aluetta, jota ei voi koneella aurata, mutta haluaisit ne samalla aurattavan puhtaaksi, Hoitaa talkkari sovittaessa nuo käsityövälinein. Tässä auttaa, kun pihalla on lumikola ja/tai lumilapio käytettävissä. Pienkuormaajan kyydissä on noiden välineiden kuljettaminen vaikeaa.

*Lumen kasaus: pihalla tai lähellä täytyy olla paikka johon lumen voi haittaa aiheuttamatta kasata.

*Jos haluat poissa ollessasi vaikka lomasi aikana talkkarin tuolloin pitävän pihasi puhtaana lumesta, ota yhteyttä. Lumesta siivottuun pihaan on mukava palata.

* Jos lunta talvella tulee paljon ja lunta joudutaan vaikkapa pudottamaan katolta, on pienkuormaajalla hyvä avata lumesta tukkeutuneet kulkureitit ja kasata lumi paikkaan, jossa se ei ole haitaksi.

* Lumen kuormaus: jos ajatat lunta pois, voi Porkkalan talkkari tulla paikalle kuormaamaan siirtolavan.

*Huom! Lumenauraus koneellisesti voi aiheuttaa naarmuja pihan pinnoitteeseen, esim. betonikivetykseen tai vastaavaan. Yleensä betonipinnalta naarmut kuluvat muutamassa kuukaudessa näkymättömiin. Sora- ym. maa-ainespintoja auratessa voi aura haukata hieman ainesta mukaansa. Jos palvelua haluaa käyttää on nämä pienet varjopuolet hyväksyttävä asiaan kuuluvina.

Lumityöt lumilingolla ja käsityövälineillä

*Joihinkin kohteisiin lumilinko ja käsikäyttöiset lumityökalut ovat sopiva yhdistelmä. Niiden kanssa pystyn tulemaan kauemmaksikin töihin, välineet auton peräkärryssä. Esim. auraamattoman mökkipihan avaaminen talvella onnistuu yleensä kätevästi noilla välineillä. Ks hinnat.

Kategoriat
Mökkitalkkaripalvelut Omakotitalkkaripalvelut Polttopuut

Polttopuiden tekeminen seuraavaksi lämmityskaudeksi

Nyt talvella tai alkukeväällä on hyvä aika tehdä polttopuut seuraavaksi lämmityskaudeksi tai myöhempiä vuosia varten. Helmi-maaliskuu ja vielä huhtikuukin ovat hyvää aikaa polttopuiden tekemiseen. Tuolloin pilkkeet alkavat ajoissa keväällä kuivua ja koko kuiva ja lämmin kesäaika tulee hyödynnetyksi puiden kuivatukseen.

Porkkalan talkkari tarjoaa apua polttopuiden tekemiseen. Jos kirveellä pilkkominen ei tunnu hyvältä löytyy apua pilkkomiseen.

Tarvittaessa myös kaadan puita (ei ”ongelmapuut”) ja/tai katkon pöllit haluamaasi klapimittaan.

Ota yhteyttä tarvitessasi apua.